Utstyr til fuglekikking

Ornitologiske bøker

Selv om det meste finnes på internett nå for tiden, er det likevel lurt å ha fuglebøker i bokhylla. For nybegynnere kan det være lurt å finne en bok med innebygde fuglelyder. Da kan du lære lydene samtidig som du lærer deg å kjenne igjen artene. Start med de enkle artene, de du har rundt deg i hverdagen, og utvid kunnskapen etter hvert.

Les deg opp på leveområder

Det finnes fugler overalt, men alle fuglearter har sine favorittsteder. Derfor bør du lese deg opp om hvor artene trives. I tillegg til fuglebøker, bør du lese om de viktigste fugleområdene. Kanskje kan du legge den neste ferieturen din til et kjent fuglested. Flere fugleområder har egne fugletårn der du kan stå på god avstand og se på spennende og til dels sjeldne arter. Noen steder driver med fugleturisme, for eksempel guidede turer til fuglefjell eller til verneområder. Det er mange vernede områder i Norge og i Norden, så du trenger ikke nødvendigvis å dra langt for å finne spennende arter.

Stort utvalg av fuglebøker

Du finner en rekke fuglebøker på nettet og i bokhandelen nær deg. Kjøp gjerne store praktbøker til bokhylla, men ikke glem å kjøpe et par feltbøker som du enkelt kan pakke i sekken eller legge i lomma når du skal på tur.

Leave a Reply