Utstyr til fuglekikking

Kikkert og kamera er en nødvendighet

Alle fuglekikkere trenger kikkert, rett og slett for å se fuglene bedre. Mange fuglekikkere har mange kikkerter, for eksempel en stor kikkert på stativ, og en mindre kikkert hengende rundt halsen. Andre har en hel haug med kikkerter og ulike kamera. Men som nybegynner, trenger du bare en kikkert i første omgang. Profesjonelle fuglekikkere satser på kjempedyrt utstyr, men det kan du kjøpe litt etter hvert, dersom du vil.

Montering av kamera på kikkerten

Noen fuglekikkere har kamera med telelinse for å ta bilder av fuglene, men det er også mulig å montere kameraet på kikkertstativet. Da kan kikkerten brukes som telelinse. Det er et par ulemper med dette, for eksempel mindre lysfølsomhet, men løsningen er rimeligere enn kostbare telelinser, og gjør det mulig å bruke vanlige kompaktkameraer til å ta bilder gjennom kikkerten.

Hvorfor skal jeg ha kamera?

Kameraet er for å dokumentere hvilke fugler du har sett, men også for å samle fine bilder du kan vise til venner og familie. Er du en god fotograf, eller hvis du er heldig og finner en sjelden fugl, kan du til og med tjene penger på fuglebildene dine.

Leave a Reply