Ferietur med fuglekikking

Norgesferie med fuglekikking

Også i Norge finnes det mange muligheter for fuglekikking, Skal du på Norgesferie, er det derfor lurt å sjekke ut hvor det finnes spennende fuglearter. Det er fortsatt en del urørt natur i Norge, og det er rundt 300 fuglearter som hører hjemme i Norge. Noen år kommer det inntil 200 sjeldne arter i tillegg. I Norge er det fortsatt ikke store flokker av fuglekikkere de fleste steder, så du har sjansen til å oppleve stillhet i tillegg til fugleliv.

Hvor finnes fuglene?

Selv om du kan se fugler nesten overalt i Norge, er det noen steder det er flere av dem. Fuglefjellene er kjente både i Norge og i utlandet, og selv om bestanden av mange arter går ned, er det fortsatt store fugleflokker i fuglefjell landet over. Røst og Rune er populære steder for fuglekikkere, og Varangerhalvøya har noen av de beste fugleområdene i hele Europa. Du kan også sjekke ut Ramsarområdene i Norge, der du finner mange sjeldne arter.

Fuglesafari

Enkelte steder i Norge kan du også bli med på fuglesafari, enten på leting etter en spesiell art eller rett og slett en opplevelsesferd i et landskap med mange fugler.

Leave a Reply