Ferietur med fuglekikking

Fuglekikking på reisen

Det finnes fugler over hele verden. Faktisk lever det fugler på alle kontinenter, inkludert Antarktis, men det er nok bare et fåtall nordmenn som reiser helt dit for å se på fugler. Du kan derimot legge inn fuglekikking i ferieplanene dine nesten uansett hvor du tenker deg. Sjekk om det finnes verneområder i nærheten av feriestedet ditt. Der er det ofte mange fugler. Du kan også spørre reiseselskapet om det arrangeres guidede turer for fuglekikkere. Ettersom fuglekikking er populært verden over, bør det være mulig å finne en guidet tur nesten uansett hvor du har tenkt å reise.

Fuglekikking i Sverige

Du trenger ikke å reise til Afrika eller Japan for å se på spennende fugler. Det finnes blant annet et populært sted for fuglekikkere i Sverige. Ved Hornborgasjøen sales tusenvis av fuglekikkere og turister hvert år for å se på trekkfuglene. Og det er spesielt tranene som lokker til seg turister. Her er det tilrettelagt for fuglekikking og fotografering. Du kan overnatte i spesielle hytter, og bli der i et helt døgn for å komme tett innpå de mektige fuglene. Opplev sangen fra tusenvis av traner som danser ved sjøen. Det er både toalett og barneaktiviteter der, samt guider som hjelper deg. Har du ikke mulighet til å reise dit personlig, kan du også følge tranedansen via webkamera.

Mye mer enn traner

Selv om Hornborgasjøen er mest kjent for tranene, kan du se et stort antall arter ved sjøen hvert år. Skal du krysse av for mange arter på kort tid, kan det altså lønne seg å legge neste ferietur til nettopp Hornborgasjøen i Västergötland.

Leave a Reply