Nytteverdien av siden

Til den erfarne ornitologen

Du lurer kanskje på hva denne webportalen kan tilføre deg, som du ikke vet eller har tilgang på fra før. Vi håper følgende kan være til inspirasjon:

  • Du vil gradvis finne informasjon om fuglelokaliteter i hele Norge samlet på ett sted. Jevnlig vil det bli lagt til nye steder. En del av stedene har ikke vært gjenstand for den oppmerksomheten de fortjener, så sannsynligvis får du noen tips til nye opplevelser.
  • Det blir lagt ut kart over samtlige fuglelokaliteter, i tillegg til nyttig informasjon.
  • På sikt vil vi sette i gang en rekke morsomme konkurranser med flotte premier, også for de mest ivrige i terrenget.
  • Du får en unik mulighet til å dele din verdifulle kunnskap med andre. Kanskje du vet om et område, som burde fått mer oppmerksomhet. Vi er svært takknemlig for alt du kan bidra med, slik at flere kan involveres i denne givende hobbyen. På den måten er du med på å skape glede, og formidle viktig informasjon og miljøbevisste holdninger. Allerede har vi mottatt en rekke bilder, informasjon og forslag til lokaliteter. Vi ønsker å rette en stor takk til alle bidragsytere!
    Hvis du ønsker å bidra med noe eller har spørsmål om hva vi har behov for, kan du sende oss en mail til tips@birdingbed.no.

Til hobby-ornitologer på middels nivå

På birdingbed.no vil du finne forslag til fugledestinasjoner og overnattingsmuligheter over hele landet. Du vil finne informasjon om hvilke arter du kan forvente å finne, og hvilket tidspunkt det er størst sjanse for å se de. Ved siden av dette, finner du også forslag til forskjellige tematurer.
Hvis du sitter på noen blinkskudd av bilder av arter, natur og landskap, fugletårn eller annet relevant, så ta gjerne kontakt med oss på tips@birdingbed.no. Alle bidrag blir satt stor pris på.
Snart får du også muligheten til å delta i morsomme konkurranser med flotte premier.

Til nybegynnere og de som har lyst til å begynne med fuglekikking

Som nybegynner sitter du sikkert med mange spørsmål. Hvor skal jeg dra for å finne fugler? Hvilken kikkert bør jeg ha? Trenger jeg teleskop? Hvordan kan jeg lære mer om det å artsbestemme fugler? Hvordan kan jeg gjenkjenne lyden til fugler? Og så videre….
Vi skal forsøke å gi deg den informasjonen du trenger. Gradvis vil det bli lagt ut opplysninger du helt sikkert synes er nyttig. Se gjerne Tips og råd.
Ikke glem å delta i våre lærerike og premierte konkurranser, som etter hvert blir lagt ut.

Til de som mater fugler i hagen

Så flott at du er blant de omtrent 400 000 som mater fugler i Norge! Vi har viet en egen del til dette, som gradvis vil bli mer og mer omfattende. Se fugler i hagen.
Send oss gjerne blinkskudd fra din egen hage eller tips på tips@birdingbed.no.
Du som mater fugler i hagen, må selvfølgelig også få delta i morsomme og premierte konkurranser. Så følg med…