Fugler i hagen

Er du én av de omtrent 400.000 nordmenn som mater fugler i hagen? Her har vi samlet noen tips som vi håper du vil få glede av. Utvalget av bilder og tips vil bli større i tiden som kommer.

Å studere fugler i hagen gir bedre helse
Det å ha fugler i hagen, på verandaen, på terrassen, på hytta, eller hvilket som helst annet sted, gir bedre helse. Hvordan kan vi komme med en slik påstand? Den er ikke tatt ut av løse lufta. Forskning.no, en nettavis om norsk og internasjonal forskning, publiserte en artikkel 4. mars 2017 om dette. Den het «De som kikker på småfugler har bedre mental helse».

Fugleekspert i egen hage
Det er flott at du interesser deg for temaet fugler i hagen. Enten det er ved at du mater dem, fotograferer dem, eller bare beundrer dem. Kanskje du også kombinerer flere av de nevnte. Vi har laget en egen side for fuglemating, hvor du kan lese mer om hva de forskjellige overvintrende artene liker å spise, og hvordan du kan lage noe av dette selv. De fleste benytter seg også av èn eller flere matere, det være seg fuglebrett, fuglehus, eller forskjellige andre innretninger. Vi har ingen fasitsvar på hva som er best, det er du som er eksperten i din hage. Men vi har tillatt oss å komme med noen tips.

Utvalgte fugler på fôringsplassen