Herdlevær
Herdlevær ligger like nord for Skogsøy. Det som gjør Herdlevær mest interessant er potensialet for trekkende bomber. Busker, trær, beitemark og hagebeplantning, trekker til seg en spennende blanding av småfugl. Dette gjelder spesielt om høsten. Potensialet her kan gjøre det fristende å glemme alle regler for privat eiendom, men vis respekt for de få fastboende.
Svartbrynalbatross, dvergmåke, grønlandsmåke, polarmåke, turteldue, tartarpiplerke, sibirpiplerke, lappiplerke, sitronerle, sibirjernspurv, svartrødstjert, asiasvartstrupe, sumpsanger, busksanger, hauksanger, østsanger, fuglekongesanger, gulbrynsanger, dvergfluesnapper, rødhalevarsler, svartkråke, rosenstær, polarsisik, båndkorsnebb, dvergspurv og svarthodespurv er noen av artene som har dukket opp én eller flere ganger.
Skogsøy
Skogsøy har mange av de samme hekkende artene som de andre øyene i Øygarden, som for eksempel heipiplerke, skjærpiplerke, linerle, jernspurv, gjerdesmett, rødstrupe, svarttrost, rødvingetrost, løvsanger, tornsanger, ravn, brunsisik og tornirisk. Men Skogsøy stikker et lite stykke ut fra kystlinjen, og er perfekt for sjøfuglspeiding. Med litt pålandsvind og ruskevær kan dette stedet by på en skikkelig minneverdig opplevelse i form av havsuler, lommer, alkefugler, lirer, joer og annet spennende. Mai og juni er de beste månedene for sjøfuglspeiding, men det er ingenting i veien for å starte sesongen tidligere enn dette. Det kan også være ganske bra forhold for sjøfuglspeiding på sensommeren og utover høsten.
Mange havsvaler har blitt ringmerket på Skogsøy.
Ona
Ona, som ikke må forveksles med øya Ona utenfor Møre-kysten, er et fint stoppested for fuglekikkere. Det ligger for eksempel veldig praktisk til på vei ut til Skogsøy og Herdlevær, og potensialet for sjeldenheter er absolutt til stede. Sjeldne arter som niland, aftenfalk, grønlandsmåke, turteldue, tartarpiplerke, lappiplerke, svartrødstjert, hauksanger, gulbrynsanger, svartkråke, båndkorsnebb, trompeterfink og dvergspurv er sett her.