Fuglekikking ved Gullfjellet

Gullfjellet er det høyeste fjellet i Bergen kommune. Fjellet rager 987 meter over havet og er et veldig populært turområde for bergensere både sommer og vinter. Det er relativt ofte utsatt for heftig vær i form av regn eller tåke, men på en godværsdag kan du virkelig få en flott opplevelse. Da kan du få med deg både en god del fugler og en fantastisk utsikt. Du kan for eksempel få sett typiske fjellarter, som for eksempel boltit, fjellrype, fjellvåk og snøspurv. Det er ganske unikt at en så stor by har høyfjellet så lett tilgjengelig. Så hvis du bor i, eller i nærheten av Bergen, kan en tur på Gullfjellet absolutt anbefales. Det samme gjelder selvfølgelig hvis du er på reise i nærheten av Bergen.

Sponsorer

Kart over Gullfjellet

Punkt
1Osavatnet
2Tausamyrene
3Svartavatnet
4Austefjellet
5Redningshytta
6Gullfjellet

Veiforklaring
Det går to hovedruter opp til Gullfjelltoppen. Den éne går fra parkeringsplassen i Gullbotn friluftsområde. Den andre, som vi har valgt å beskrive på pdf-kartet, går fra Osavatn i Bjørndalen. Vår prioritering skyldes at du kan få med deg litt ekstra fugleliv ved Osavatn på vei opp. Artstabellen med utvalgte arter inkluderer også observasjoner fra dette området ved foten av fjellet.
Det går markerte turstier med varder i terrenget. Ettersom været kan skifte fort, anbefales det derfor å holde seg til stien og disse markeringene. Husk også å ta med deg nok mat og drikke, i tillegg til ekstra klær.

Nyttig informasjon

Beskrivelse:
Biotop:Høyfjell.
Beste tidspunkt:Mai og Juni.
Fugletårn:Nei.
Terreng:Kupert.
Lokal forening:NOF Bergen lokallag
Utstyr:
Skotøy:Tursko eller fjellsko.
Matpakke:Anbefales.
Klær:Vindtett turtøy.
Ha gjerne med regntøy og noe varmt tøy i tillegg.
Kikkert:Nødvendig.
Teleskop:Anbefales.

Overnatting

Sponsorer

Visste du at…

… Gullfjellet er det høyeste punktet i Bergen kommune og er 987 meter høyt?

… du kan få sett både boltit og fjellrype like ved Bergen by?

… Gullfjellet er et populært turområde både sommer og vinter?

Fuglearter sett i området

Et utvalg av fugler ved Gullfjellet