Fuglekikking på Vestlandet

Bryggen i Bergen

Det er en drøm å drive med fuglekikking på Vestlandet. Dette er landsdelen hvor du helt klart har størst mulighet for å få sett flest fuglearter i Norge. Utvalget av fugler på Vestlandet er helt enormt. Et konkret eksempel på dette er Jæren, med sitt idylliske åker- og strandlandskap. Her finner du et rikt fugleliv året rundt. De milde vintrene gjør Jæren til et perfekt overvintringsområde for mange fuglearter. Og i trekktidene bugner det av fugleliv på Jæren, noe som alltid resulterer i noen morsomme overraskelser i form av sjeldenheter.

Annonsører

Unike muligheter for fuglekikking
Utover det ekstremt fuglegunstige distriktet Jæren, er det fuglemessig mer å glede seg over på Vestlandet. Her ligger også Norges mest kjente bombeøy, nemlig Utsira. Andre svært gode fuglelokaliteter på Vestlandet er Herdla ved Askøy, Giske og Vigra ved Ålesund, og en rekke attraktive steder ved Stavanger og Haugesund. På toppen av det hele har Vestlandet også Norges sørligste fuglefjell, som også kan sies å være Norges lettest tilgjengelige fuglefjell – Runde. Fuglekikking på Vestlandet er med andre ord spekket med opplevelser.

Havørn
Havørn
Fjæreplytt
Fjæreplytt

Flotte naturopplevelser
Noe som også er fint med å se på fugler på Vestlandet, er at det kan kombineres med andre flotte naturopplevelser – for eksempel Hardanger, Hardangervidda, Geiranger, Sognefjell og Atlanterhavsveien.
I tillegg finnes det mange fine gamle bydeler i de større byene langs kysten, og det er lett å finne overnatting i området.

I menyen kan du velge områder for fuglekikking på Vestlandet.

Geirangerfjorden
Geirangerfjorden
Solnedgang på Frei
Solnedgang på Frei
Fuglekikking på Vestlandet