Fuglekikking på Sørlandet

Strand på Lista - Panorama

Man kan ikke klage på omgivelsene når man driver med fuglekikking på Sørlandet. Her finner du små idylliske byer og tettsteder på rekke og rad langs kysten. De fleste av disse stedene syder av ferietilbud og båtliv på sommeren. Kristiansand er den største byen på Sørlandet og har en rekke aktivitetstilbud for familier. Men utenom sommersesongen er omgivelsene roligere, og da innbyr det idylliske Sørlandet til fuglekikking.

Annonsører

Fuglekikking året rundt
I motsetning til sommerturistene, finner du fuglekikkere på Sørlandet året rundt. De fleste besøker Lista, som er én av Norges beste fuglelokaliteter. Landskapet og artsutvalget av fugler på Lista minner mye om Jæren, men det geografiske området er mye mindre. Altså et veldig spennende område, men litt mer overkommelig.

Tundragås, underarten albifrons
Tundragås, underarten albifrons
Grønlandsmåke 2k
Grønlandsmåke 2k

Sjeldne måker og andre sjeldne fugler
Mandal er et veldig godt område for å lete etter sjeldne måker. Søgne, som ligger mellom Mandal og Kristiansand, er også hyppig besøkt av fuglekikkere. De leter gjerne etter overvintrende fugler, som for eksempel rovfugl, gjess og spurvefugl. Det dukker også alltid opp sjeldenheter i løpet av året.

I menyen kan du velge områder for fuglekikking på Sørlandet.

Lindenes fyr
Lindenes fyr
Roser i Risør
Roser i Risør
Fuglekikking på Sørlandet