Fuglekikking i Nord-Norge

Fuglekikking i Nord-Norge kan uten tvil kombineres med andre fantastiske naturopplevelser. Midnattssol, nordlys, hvalsafari, fjelltopper, hvite strender, fisking og mye annet trekker turister hit år etter år. Men i denne sammenhengen vil vi først og fremst konsentrere oss om fugler og fuglekikking i Nord-Norge.

Sponsorer

Varanger – Nord-Norges ypperste fuglelokalitet
Hornøya, Pasvik, Finnmarksvidda, Porsanger, Lofoten, Røst og Helgelandskysten er noen få eksempler på svært ettertraktede fuglelokaliteter i Nord-Norge.. Men den største godbiten for fuglekikkere, er Varanger. Dette området er lagt godt til rette med både losji, fugletårn og fugleskjul. Samtidig er utvalget av fuglearter i Varanger helt unikt. Fuglekikkere reiser hit fra hele verden, for å oppleve stellerand, praktærfugl, lundefugl og andre eksotiske eller fargerike arter, som ellers er vanskelig å få sett.

Praktærfugl
Praktærfugl
Lundefugl med fangst
Lundefugl med fangst

Fuglekikking i Nord-Norge er mer enn Varanger
Selv om fuglelivet i Varanger nevnes spesielt her, er det uten tvil mange svært interessante fuglelokaliteter i Nord-Norge. Det finnes også en rekke spektakulære fuglefjell i Nord-Norge..

For å få tips om gode fuglelokaliteter i Nord-Norge, kan du velge konkrete steder i menyen.

71 grader nord
71 grader nord
Nordlys
Nordlys
Fuglekikking i Nord-Norge